seo

Meta description

Ondernemers die bezig zijn met SEO kennen het belang van de meta description, dat kleine stukje tekst waarin je omschrijft waar je pagina over gaat – dat stukje dat de google zoekmachine ook leest! Hier alle relevante info ingepropt krijgen was een behoorlijke opgave, want jouw boodschap mocht maximaal 160 tekens lang zijn… dus hoe krijg je daar een deftige boodschap in, die liefst nog eens alle keywords die relevant zijn voor die pagina, bevat? Voer voor woordkunstenaars… maar er is ook goed nieuws voor de rest van de ondernemers!

Google past zoekalgoritme aan

Eind december 2017 heeft google echter een aanpassing gedaan, omdat ze willen dat de zoekresultaten op google zélf al informatiever zijn, zodat zoekers een beter beeld krijgen van wat ze mogen verwachten als ze op jouw link gaan klikken. Daarom mag de meta description nu nu tot 300 tekens lang zijn!

De kans bestaat dus dat iemand zijn antwoord al heeft gevonden, nog voor deze heeft doorgeklikt! Maar is er ook toegevoegde waarde voor de ondernemer, of verliezen we enkel bezoekers hierdoor? Zie het als volgt: meer ruimte, is meer ruimte voor exposure! Je kan je teksten dus een stuk beter maar vooral véél gerichter maken. Google herkent ook een goed antwoord op een vraag en zal je op deze manier ook een beter bereik geven waardoor je hoger in de resultaten komt… en iemand die op zijn vraag meteen een duidelijk antwoord krijgt van jou, zal ook sneller doorklikken. twee vliegen in één klap, dus!

Het komt er wél op neem om je copywriting goed te verzorgen, en in enkele zinnen de kern van de zaak te vatten. Hulp of tips nodig? Contacteer ons en we zitten even samen om te zien wat er beter kan aan de SEO van jouw website. Op naar een beter bereik!